معروف ترین ادویه های جهان

از ادویه مراکشی Ras el hanout تا ادویه فرانسوی  herbes de provence، مخلوط­ های گیاهی و ادویه ­های مختلفی برای بسیاری از غذاها در هنگام طبخ یا بعد از آن در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. با ترکیب کردن این ادویه­ جات می­توان به آشپزخانه اصالت سنتی خاصی داد و این می­ تواند برای غذاهایی که درست می­ کنید الهام بخش باشد.  آیا برای این سفر هیجان انگیز و خوشمزه به سراسر جهان آماده هستید؟ خیالتان راحت باشد اصلاً به پاسپورت نیاز پیدا نمی کنید! در این مقاله از بلاگ عطاری آنلاین عطارمارت به معرفی ادویه های سرتاسر جهان پرداخته ایم.

  • ادویه بربره یا Berbere یک چاشنی آفریقایی علی الخصوص اتیوپی بوده و ترکیبی از ادویه­ های تند، تلخ و شیرین است که در کشورهای دیگری همچون سومالی، جیبوتی و اریتره نیز استفاده می شود. ترکیبات این ادویه شامل هل، شنبلیله، زیره، زنجبیل، چیلی و پاپریکا می باشد.

ادویه بربره

  • ادویه دوکاه یا Dukkah یک مخلوط مصری از دانه­ ها و ادویه جات مختلفی مانند: فندق، دانه کنجد،گشنیز، جوز هندی، فلفل سیاه، نمک دریا و زیره می باشد.

ادویه دوکاه مصری

  • ادویه هریسه یا Harissa مخلوطی از فلفل­ های قرمز دودی است که به صورت گسترده در غذاهای تونسی و دیگر کشورهای شمالی قاره آفریقا محبوب می باشد. از این ادویه ترکیبی می توان برای پخت گوشت قرمز و ماهی بهره برد یا در انواع سوپ استفاده کرد. برخی از ادویه های تشکیل دهنده هریسه فلفل قرمز، دانه های گشنیز، زیره سبز، زیره سیاه، پیاز، سیر و چیلی می باشد.

ادویه هریسه تونسی

عطاری آنلاین عطارمارت

  • ادویه راس الحانوت یا Ras el Hanout که در اصل یک ادویه مراکشی بوده و از ترکیب ادویه­ های مختلفی من جمله دارچین، زیره، گشنیز، فلفل سیاه، زنجبیل، میخک، نمک و ادویه allspice ایجاد می شود , در غذاهای آفریقای شمالی به ویژه مراکش بسیار مورد استقبال می باشد.

ادویه راس الحانوت مراکش

 

ادویه های قاره آسیا:

 

پنج ادویه چینی:  اگر می خواهید طعم واقعی غذاهای آسیایی را بچشید حتما باید یک بار این ادویه را به دستورالعمل های غذایی خود اضافه کنید. این ادویه از 5 ماده ترکیبی ایجاد می شود. برای ساخت این ترکیب باید دارچین، میخک، رازیانه، انیسون یا بادیان رومی و فلفل سیچوآن (Sichuan pepper) را با هم مخلوط کنید.

پنج ادویه چینی

ادویه Gomasio که یک ادویه ژاپنی است و از دانه کنجد برشته شده و نمک با دانه­ های بزرگ تولید می ­شود. همچنین این ادویه با برنج بسیار خوشمزه است.

ادویه Togarashi نیز یک  ادویه ژاپنی بوده و از موادی همچون فلفل چیلی، پوست مرکبات، دانه­ های کنجد و جلبک­ های دریایی ساخته شده است.

 

ادویه های قاره اروپا:

 

ادویه Fines Herbes یکی از ترکیبات دستورالعمل های آشپزی در کشورهای اروپایی می باشد و از ترکیب چهار گیاه خشک یا تازه مانند جعفری فرنگی، پیازچه، ترخون و جعفری تشکیل می­ شود. ادویه اروپایی فاین هربز

ادویه Herbes de Provence : این ادویه از ترکیب فصلی بسیاری از گیاهان و به ویژه گیاهانی که در جنوب فرانسه بسیار فراوان هستند، ساخته می شود. این ترکیب شامل گیاهانی از قبیل آویشن، رازیانه، رزماری، جعفری فرنگی، پونه، ترخون، نعناع و مرزنجوش یا مرزنگوش می باشد.

ادویه Khmeli Suneli: این ادویه در اصل گرجستانی بوده و از ادویه­ های گرم و تند همچون شنبلیله، گشنیز، مرزه، دارچین، میخک و دانه­ های فلفل سیاه تولید می ­شود.

ادویه Quatre Epices: یک ادویه ترکیبی از دستورالعمل های غذایی کشور فرانسه می باشد؛ این ادویه فرانسوی عموماً از ترکیب  فلفل سیاه و یا سفید، میخک، جوز هندی و زنجبیل ساخته می ­شود.

 

ادویه های شبه قاره هند:

 

  • ادویه چات ماسالا یا Chaat Masala که یک ادویه ترکیبی در کشور هندوستان بوده و در کشورهای هند، بنگلادش و پاکستان بسیار مورد استفاده می باشد.ترکیبات این ادویه شامل پودر انبه خشک شده، زیره، گشنیز، زنجبیل خشک شده، نمک، پودر چیلی، فلفل سیاه و آنغوزه تشکیل شده است که اغلب بر روی اسنک ­ها و غذاهای خیابانی پاشیده می ­شود.
  • پودر کاری یک ادویه الهام گرفته شده از هندوستان توسط یک مخترع بریتانیایی است که ترکیبات آن شامل زردچوبه، هل، دارچین، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، رازیانه، شبدر و پودر چیلی می باشد.
  • ادویه Garam Masala: واژه Garam به معنی گرم است و معمولاً از ترکیب ادویه­ های گرم مانند: دارچین و هل ساخته می­شود. ترکیبات این ادویه در مناطق مختلف جهان متفاوت می باشد اما اجزای اصلی آن معمولا شامل فلفل سیاه، دارچین، هل، میخک، جوز هندی، زیره، رازیانه و گشنیز می باشد.
  • ادویه Panch Phoron یکی دیگر از طعم دهنده های هندی بوده که در کشورهای بنگلادش، نپال و جنوب هند بیشتر مورد پسند است. این ادویه از ترکیب پنج دانه شنبلیله، خردل سیاه، رازیانه، زیره و سیاه دانه تشکیل شده است.
  • برای خرید ادویه کشورهای مختلف می توانید به فروشگاه اینترنتی ما یعنی عطارمارت مراجعه کنید.

ادویه Panch-phoron هندوستان

عطاری آنلاین عطارمارت

 

ادویه های آمریکای لاتین و کارائیب:

 

  • ادویه ادوبو یا Adobo یک ادویه همه کاره است که گوشت را قبل از گریل کردن با آن ترکیب می کنند. ادوبو مخلوطی از پودر سیر، پودر پیاز، پونه، نمک، فلفل و گاهی اوقات مرکبات خشک شده؛ این ادویه در غذاهای مکزیکی و کشورهای آمریکای لاتین استفاده می­ شود.
  • ادویه پودر چیلی: این ادویه ترکیبی از ادویه­ های استفاده شده در غذاهای کشورهای آمریکای لاتین مانند: چیلی آنچو، فلفل قرمز، زیره و پونه مکزیکی است.
  • ادویه جرک یا Jerk یک ادویه ترکیبی جامائیکایی است که از فلفل سیاه و قرمز، فلفل شیرین، دارچین، آویشن، جوز هندی و سیر تشکیل می­شود.

 

ادویه های خاورمیانه:

 

  • Baharat یا بهارات یک ادویه همه کاره در غذاهای خاورمیانه که عموماً از فلفل سیاه، زیره، دارچین، میخک، هل، گشنیز، جوز، زردچوبه، زعفران و زنجبیل تشکیل شده است.
  • ادویه زعتر یا Za’atar ادویه­ ای معطر و تند بوده که یک ترکیب خاص داشته و خاص منطقه خاورمیانه علی الخصوص کشورهایی مانند لبنان و سوریه می باشد. اجزای آن می تواند در مناطق مختلف متفاوت باشد اما اجزای اصلی آن شامل آویشن، دانه کنجد و سماق است.

ادویه زعتر در آسیا

 

ادویه های آمریکای شمالی:

 

  • ادویه روباه خشک یا Dry Rub یک ادویه از شهر کانزاس است. این ادویه ترکیبی از شکر قهوه ای، پاپریکا، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر می باشد. کافیست این مواد را ترکیب کنید تا طعم غذاهای آمریکای شمالی را احساس کنید.
  • ادویه ترشی یا Pickling یک چاشنی ترکیبی برای طعم دادن به میوه ­ها و سبزیجات کنسرو شده است و عموماً از دانه های خردل، دانه گشنیز، میخک، زنجبیل، دارچین، فلفل قرمز و برگ لیف تشکیل می­ شود.
  • ادویه مرغ یا Poultry که برای پختن مرغ مورد استفاده قرار می گیرد و عناصر آن شامل مریم گلی خشک شده، آویشن خشک شده، رزماری خشک شده، جوز هندی، فلفل سیاه و مرزنجوش تشکیل شده است.
  • ادویه کدو تنبل یا Pumpkin Pie  که ترکیبی از ادویه ­های گرم مانند: آویشن، جوز هندی، زنجبیل و میخک می باشد.

۵ دیدگاه برای “معروف ترین ادویه های جهان مثل ادویه فرانسوی، ادویه مراکشی، ادویه چینی، ادویه هندی و … را بشناسید”

  1. سلام واقعا عالی بود، اگر درصد ادویه بکار رفته در هر نوع ادویه ترکیبی رو هم میگفتید دیگه واقعا عالی میشد

  2. سلام اطلاعات عالی است .ضمنا در صورت صلاحدید در مورد پودر انغوزه وکشورهای مورد استفاده اگ بیشتر اطلاعات بدین ممنون میشم.با سپاس

پاسخ دادن به محمدرضا لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *