گیاه-فلفل-سیاه

آیا شما از فلفل سیاه در دستورالعمل های غذایی خود استفاده می کنید؟ آیا به طور کامل از مزیت های این ادویه مهم آشنا هستید؟

فلفل سیاه یک ادویه با طبع گرم می باشد که مزایای زیادی برای سلامتی انسان دارد و به طور گستره دای در داروهای آیورودیک مورد استفاده قرار گرفته است. هر چند که تحقیقات نشان داده است که فلفل سیاه تاثیر مثبتی بر روی سلامتی ما دارد اما مصرف این ادویه باید به طور متوسط باشد. طعم خاص متمایز فلفل سیاه به خاطر ماده فعال موجود در آن به نام پیپرین می باشد. این ماده منبع غنی از کلسیم، آهن، منگنز، روی، کروم و پتاسیم است. همچنین فلفل سیاه دارای مقدار خوبی از ویتامین A و C می باشد که دارای خواص ضد التهابی و انتی اکسیدانی می باشد.

یه مطلب خیلی جالب که در تاریخچه این ادویه کوچک وجود دارد این است که سرمنشا بسیاری از اکتشافات و استعمارات در زمان گذشته بوده است. در قدیم این ادویه کوچک بسیار حیاتی و گران بوده و حتی در دوره ای از تاریخ فلفل سیاه را به عنوان پول ذخیره می کرده اند. از آن جا که منبع اصلی فلفل سیاه در هند می باشد، کشورهای اروپایی مسیرهای جدیدی را برای استعمار هند و انتقال این ادویه گران ( در زمان قدیم ) به کشور خود داشته اند.

 

دانه های فلفل سیاه

 

فلفل سیاه مناسب برای هضم غذا:

هضم مناسب غذا برای جلوگیری از بیماری هایی نظیر اسهال، نفخ و یبوست بسیار مفید می باشد. مصرف فلفل سیاه با تحریک جوانه های چشایی باعث ترشح هیدروکلرویک اسید در معده می شود که این اسید باعث هضم خوب غذا می شود.

فلفل سیاه مانع از تشکیل گاز در روده می شود. همچنین باعث افزایش تعرق بدن، ادرار و… می شود که منجر به خروج سموم مضر از بدن می شود. به طور کلی فلفل سیاه می تواند مانع بسیاری از مشکلات گوارشی برای ما بشود.

افزایش جذب مواد مغذی با فلفل سیاه:

فلفل سیاه جذب مواد مغذی ضروری بدن مانند ویتامین A و C، بتا کاروتن، سلنیوم و بسیاری دیگر از مواد مفید را افزایش می دهد که این کار نقش مهمی در بهبود کلی سلامت ما خواهد داشت. این ادویه با تقویت سیستم ایمنی بدن از مبتلا شدن مکرر به سرماخوردگی ها و آنفولانزاها جلوگیری به عمل می آورد.

با فلفل سیاه وزن خود را کاهش دهید

دانه های فلفل در شکست سلول های چربی نقش مثبتی دارد. این اثر به خاطر وجود ماده ای به نام فایتونوترینت در لایه های بیرونی فلفل سیاه می باشد که می تواند نقش مهمی در کاهش وزن داشته باشد. وقتی سلول های چربی شکسته می شوند بدن می تواند آن هارا پردازش کرده و در صورت انجام ورزش هوازی چربی های زاید از بین می رود. همانطور که می دانید چربی های بدن در طول سال های مکرر روی هم انباشته شده و سفت می شود به همین دلیل باید با استفاده از وسایلی مثل حلقه های سلامتی یا مصرف ادویه جاتی مثل فلفل این لایه های چربی را در هم شکست.

فلفل سیاه و بهبود عمل تنفس:

فلفل سیاه برای سرفه و سرماخوردگی بسیار مفید می باشد. فلفل سیاه با تحریک مخاط باعث دفع خلط موجود در راه های تنفسی بدن می شود و باعث کاهش رسوبات مخاط و ریه می شود و مانع از ایجاد عفونت در آن مناطق می شود.

سایر خواص فلفل سیاه:

  • این ادویه تند به دلیل دارا بودن ویتامین سی دارای خواص ضد میکروبی و آنتی بیوتیکی می باشد.
  • فلفل سیاه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد بدن مبارزه کرده و از سرطان جلوگیری به عمل می آورد.
  • یکی از خواص ناشناخته این چاشنی که کمتر گفته شده است خاصیت ضد افسردگی آن می باشد. پیپرین موجود در این ادویه باعث تحریک سیستم عصبی شده و فعالیت های شناختی را در بدن ارتقا می دهد.
  • روغن فلفل سیاه به دلیل داشتن خاصیت گرم کنندگی باعث افزایش جریان خون شده و به کاهش دردهای مفصلی کمک می کند.
  • استفاده همزمان از یک قاشق چای خوری به همراه روغن میخک می تواند به کاهش دندان درد شما کمک کند.
  • یکی از کاربردهای اصلی فلفل سیاه بهبود مسائل مربوط به پوست می باشد. شما می توانید انواع ماسک های فلفل سیاه را برای شفاف سازی پوست، لایه برداری پوست و رفع لک و بقایای به جا مانده از جوش های قدیمی استفاده کنید.

عوارض فلفل سیاه:

در صورتی که از این ادویه به میزان استاندارد آن استفاده کنید هیچگونه عارضه ای را به همراه ندارد. در صورتی که به میزان زیادی مصرف شود می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  1. سوزش معده
  2. سوزش چشم ها
  3. تداخل با برخی از داروها
  4. ایجاد اختلالات گوارشی
  5. ایجاد مسائل تنفسی
  6. تحریک پوست
  7. عدم مصرف در دوران شیردهی و بارداری

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *