هل و ادویه هندی

حتما شده که از هل استفاده کرده باشید اما ندانید که چه خواص و مزایایی برای سلامتی ما دارد و اینکه احتمالا نمی دانستید که به هل ملکه ادویه جات می گویند. هل یکی از رایج ترین ادویه جات در هند می باشد اما در سرتاسر جهان آن را دوست دارند و استفاده می کنند.
دانه های هل دارای طعم و عطر بسیار گرم و منحصر به فردی دارند و شما می توانید این بوی مطبوع و خاص را به نوشیدنی ها و غذاهای خود اضافه کنید. از این ادویه به طور گسترده ای به عنوان کمک به دستگاه گوارشی و همچنین یک خوشبو کننده طبیعی استفاده می شود.
به طور کلی 3 نوع هل در طبیعت وجود دارد. هل سبز، هل سیاه و هل ماداگاسکار. شاید برای اکثر ما هل سبز آشناتر باشد و بیشتر در دستورالعمل های غذایی از آن استفاده می کنیم. هل غنی از فیبرهای قوی غذایی می باشد، به ویژه سطح منگنز در آن بسیار بالاست. ماده معدنی که باعث انسجام بافت ها و استخوان های بدن می شود. همچنین این ماده معدنی برای بهبود عملکرد مغز و داشتن یک اعصاب نرمال بسیار مفید می باشد. نقش مهم دیگری که منگنز در بدن ایفا می کند شامل متابولیسم کربوهیدرات، متابولیسم چربی ها، جذب کلسیم و تنظیم قند خون می باشد. فقط یک قاشق غذاخوری هل 80 درصد نیاز روزانه به منگنز را مرتفع می سازد. هل واقعا یک ادویه شگفت انگیز می باشد که اخیرا تحقیقات نشان داد برای درمان سرطان و دیابت هم می تواند اثرگذار باشد.

شاید علاقه داشته باشید مقاله بهترین گیاهان دارویی که مردم بیشتر استفاده می کنند را مطالعه نمایید.

7 خاصیت مهم هل:

1- درمان تنفس بد یا تنفس بد بو

هل یکی از موثرترین روش ها برای یک مشکل رایج میان مردم یعنی تنفس بد بو یا هالیتوسیس می باشد. به سادگی با جویدن دانه های هل می توان این مشکل را مرتفع نمود. بسیاری از تولیدکنندگان آدامس به خاطر این خاصیت، هل را به مواد تشکیل دهنده آدامس اضافه کرده اند.
به تازگی یک مطالعه در گروه میکروب شناسی دانشگاه Kurukshetra هند در مورد خواص ضد میکروبی هل بر روی باکتری های دهان انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که عصاره هل بر علیه باکتری های بیماری زای دهان مثل استرپتوکوکوس موتانز و کاندیدا آلبیکانز موثر است.
علاوه بر این، ترکیب فعال در روغن هل یعنی سینئول (cineole) یک گندزدای قوی برای کشتن باکتری هایی است که باعث به وجود آمدن تنفس بد می شود. بنابراین اگر شما این مشکل را دارید حتما از این ادویه مهم استفاده کنید.

 

شاید ندانید اما نعناع هم برای رفع مشکل تنفس بد بو کارساز می باشد. مقاله آیا نعناع یک گیاه دارویی است؟ با خواص کامل آن آشنا شوید را مطالعه نمایید.

2- جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و حفره در دندان ها

هل، نه تنها مانع از فعالیت باکتری های مضر در دهان می شود بلکه می تواند از ایجاد حفره و پوسیدگی های مختلف در دندان ها نیز جلوگیری به عمل آورد.

3- جلوگیری از سرطان

هل، طبق تحقیقات اخیر نشان داد که می تواند این پتانسیل را داشته باشد تا به عنوان یک درمان طبیعی سرطان عمل نماید. مطالعات حیوانی نشان داد که می توان از هل برای مهار کردن، به تاخیر انداختن یا معکوس کردن سرطان استفاده کرد.
یک مطالعه در سال 2012 که در مجله غذاهای دارویی منتشر شد، نشان داد که هل بر سلامت پوست در حیوانات تاثیر مثبتی گذاشته است. محققان دریافتند که مصرف پودر هل به صورت خوراکی باعث کاهش چشمگیر در تعداد و میزان تومورها شده است. این تحقیق نشان داد که هل یک ماده پیشگیری شیمی درمانی در مقابل سرطان پوست دو مرحله ای می باشد.
به طور کلی مواد شیمیایی موجود در هل مثل سینئول و لیمونن (limonene) توانایی انجام نقش محافظتی در مقابل پیشرفت سرطان را از خود نشان داده اند.

به طور کلی ادویه جات و گیاهان دارویی حاوی آنتی اکسیدان برای مقابله و درمان سرطان موثر هستند. برای آگاهی از لیست کامل این مواد مقاله لیست کامل ادویه جات، گیاهان دارویی و مواد غذایی دارای خواص آنتی اکسیدانی را مطالعه نمایید.

4- درمان فشارخون

هل می تواند به شما کمک کند تا فشارخون خود را پایین بیاورید. این مزیت نکته کلیدی در سلامت قلب و کلیه می باشد. یک مطالعه که در کالج پزشکی RNT هند بر روی 20 نفر که دارای فشارخون بودند انجام شد و به هر کدام روزانه 3 گرم هل با دو دوز مختلف به مدت 12 هفته داده شد.
نتایج شگفت انگیز بود. هل، نه تنها باعث کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک شد و آن را تنظیم نمود بلکه میزان آنتی اکسیدان های بدن را نیز پس از 3 ماه حدود 90 درصد افزایش داد.

5- درمان دیابت

میزان بالای منگنز در هل، این ادویه خوش عطر، انتخاب خوبی برای بیماران دیابتی و همه افرادی است که با مسائل مربوط به قند خون دست و پنجه نرم می کنند. تحقیقات نشان داده است همه افراد مبتلا به دیابت دارای سطوح پایین منگنز می باشند. البته هنوز معلوم نیست که دیابت باعث کاهش سطح منگنز بدن می شود یا برعکس، سطوح پایین منگنز باعث بیماری دیابت می شود. در هر صورت اضافه کردن منگنز به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت یک راهکار خوب می باشد.
یک مطالعه بالینی نشان داد افرادی که دارای دیابت هستند و همچنین میزان منگنز در بدن آن ها بالا می باشد نسبت به LDL یا کلسترول بد دارای محافظت بیشتری هستند نسبت به افراد مبتلا به دیابت که دارای سطوح پایین منگنز هستند. همه این ها نشان می دهد هل در مبارزه با دیابت راهگشا و کارساز می باشد.

6- بهبود سیستم گوارش

هل یک درمان سنتی در پزشکی چینی و آیورودا برای درمان مشکلات گوارشی مانند معده درد می باشد. در علم پزشکی مدرن هم از هل برای این کاربردش استفاده می شود. مطالعات نشان داده است که هل نسبت به سایر ادویه جات دارای تاثیرگذاری بیشتری در مراحل مختلف هضم غذا می باشد.
عصاره هل به عنوان ماده ای شناخته شده است که برای درمان اختلالات گوارشی مثل اسیدیته، نفخ شکم و معده درد استفاده می شود. مطالعات همچنین نشان داده است که از هل برای بهبود زخم معده نیز می توان بهره برد.
در یک مطالعه بر روی حیوانات که در سال 2014 منتشر شد است، به بررسی ترکیب عصاره هل، زردچوبه و نوعی برگ بر روی زخم های معده ناشی از آسپرین پرداخته بودند. در طول مطالعه قبل از مصرف آسپیرین به حیوانات این ترکیب داده می شد تا به عنوان یک عامل محافظتی عمل کند.
نتایج نشان داد حیواناتی که ترکیبات گیاهی که شامل عصاره هل بوده است را قبل از تزریق آسپیرین مصرف نموده اند، تعداد زخم های کمتر و همچنین میزان آسیب دیدگی کمتری نسبت به حیواناتی که فقط آسپیرین تزریق کردند، داشته اند.

 

شاید علاقه داشته باشید مقاله پونه کوهی – گیاهی دارویی با خواص اثبات شده را مطالعه نمایید.

 

 

ارزش غذایی هل
جدول ارزش غذایی ادویه هل:

در یک قاشق غذاخوری هل مواد زیر وجود دارد:

• 18 کالری
• 4 گرم کربوهیدرات
• 0.6 گرم پروتئین
• 0.4 گرم چربی
• 1.6 گرم فیبر
• 1.6 میلیگرم منگنز
• 0.8 میلی گرم آهن
• 13 میلی گرم منیزیم
• 0.4 میلی گرم روی
• 22 میلی گرم کلسیم
• 65 میلی گرم پتاسیم
• 10 میلی گرم فسفر

 

به طور خلاصه مزایا و خواص مهم هل به شرح زیر می باشد:

1- هل، شناخته شده به عنوان ملکه ادویه جات، یکی از محبوب ترین ادویه جات در هند و بسیاری از کشورها می باشد و برای کاربردهای آشپزی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
2- این ادویه را می توان در غذاها و نوشیدنی های فراوانی اضافه کرد مثل انواع چای، ادویه کاری، دسرها، آبمیوه ها و غذاهای پخته شده
3- هل دارای مقادیر زیادی منگنز می باشد و مصرف یک قاشق غذاخوری از این ادویه خوش عطر می تواند 80 درصد نیاز روزانه ما به منگنز را مرتفع سازد.
4- همچنین حاوی فیبر، آهن، منیزیم، کلسیم، روی، پتاسیم و فسفر است.
5- مطالعات نشان داده است که از هل می توان برای درمان طبیعی فشارخون بهره برد و سلامت قلب و کلیه خود را تضمین کرد.
6- تحقیقات نشان داده است که می تواند باکتری هایی را که در دهان عفونت و بوی بد ایجاد می کنند را از بین ببرد و مانع از تنفس بد بو شود.
7- این ادویه برای درمان طبیعی دیابت، سرطان و آسم بسیار مفید است.

 

خرید اینترنتی انواع گیاهان دارویی

منبع: سایت draxe.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *