خواص جینسینگ

برترین خواص جینسینگ، استرس کمتر و عملکرد مغز بهتر

جینسینگ یا درست تر آن جینسنگ برای قرن هاست که در آمریکا و آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. در بسیاری از موارد برای بهبود تفکر، تمرکز، حافظه و استقامت جسمانی استفاده می شود. همچنین برای کمک به افسردگی، اضطراب و خستگی های مزمن استفاده می شود. جینسنگ برای تقویت سیستم ایمنی، مبارزه با عفونت ها و مردان دارای مشکلات نعوظ مفید می باشد. امروزه حدود ۶ میلیون از مردم آمریکا از خواص اثبات شده جینسنگ بهره می برند. تاکنون ۱۱ گونه مختلف از جینسنگ کشف شده است که متعلق به خانواده پاناکس می باشد. پاناکس در یونان به معنای درمان همه دردها تعریف شده است. دو نوع جینسنگ در بازار وجود دارد که یکی جینسنگ آسیایی بوده و دیگری جینسنگ آمریکایی که هر کدام خواص مخصوص به خود را دارا می باشند. ترکیبات منحصر به فرد و سودمند موجود در گونه های مختلف جینسنگ را جینسنوزید می نامند و در حال حاضر این ترکیبات تحت تحقیقات بالینی برای مشخص شدن اثرات و خواص آن ها می باشد. هر دو نوع آسیایی و آمریکایی این گیاه دارای ترکیبات جینسنوزیدی بوده اما مقادیر این ترکیب در هر کدام متفاوت است. هر چند که تحقیقات در این زمینه در حال انجام است اما برای قرن هاست که مردم به خواص جینسنگ اعتقاد پیدا کرده اند و آن را مصرف می نمایند.

 

۹ خاصیت اثبات شده جینسینگ:

 

  • بهبود روحیه و کاهش استرس

 

یک مطالعه کنترل شده در مرکز تحقیقاتی مغز و تغذیه انگلستان بر روی ۳۰ داوطلب به منظور بررسی تاثیر جینسینگ بر بهبود خلق و خو و عملکرد ذهنی افراد انجام شد. نتایج نشان داد مصرف ۲۰۰ میلی گرم جینسینگ در روز به مدت ۸ روز، سرعت کاهش روحیه و خلق و خو را کم می کند و همچنین مصرف ۴۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۸ روز باعث آرامش و بهبود عملکرد ذهنی افراد تحت آزمایش شد.

مطالعه ای دیگری بر روی موش های مبتلا به استرس مزمن انجام شد تا تاثیر عصاره گیاه پاناکس جینسینگ را بر روی استرس بسنجند. مطالعات نشان داد این گیاه دارای خواص ضد استرس قابل توجهی بوده و می توان از آن برای درمان اختلالات ناشی از استرس بهره برد.

 

  • عملکرد مغز را بهبود می بخشد

 

جینسینگ سلول های مغزی را تحریک کرده و تمرکز و فعالیت های شناختی را بهبود می بخشد. شواهد نشان می دهد مصرف روزانه ریشه جینسینگ به مدت ۱۲ هفته می تواند عملکرد ذهنی افراد مبتلا به آلزایمر را بهبود بخشد. در یک مطالعه انجام شده دیگر در کره جنوبی نشان داد که مصرف جینسینگ در افراد مبتلا به آلزایمر باعث بهبود در عملکردهای مغزی شد و این روند تا سه ماه ادامه یافت. پس از قطع درمان پیشرفت ها به سطح گروه کنترل تقلیل پیدا کرد. این تحقیقات جینسینگ را به عنوان درمان طبیعی آلزایمر معرفی می نمایند. اگر چه تحقیقات بیشتر و جامع تری در این زمینه ضروری می باشد.

 

  • دارای خواص ضد التهابی

 

یک مطالعه جالب در کره، اثرات جینسینگ قرمز کره ای را در کودکان سرطانی و پس از شیمی درمانی یا پیوند سلول های بنیادی اندازه گیری کرد. این مطالعه شامل ۱۹ بیمار بودند که روزانه ۶۰ میلی گرم جینسینگ قرمز کره ای را به مدت یکسال دریافت می کردند. نمونه های خون هر شش ماه بررسی می شد. نتایج نشان داد که میزان سیتوکین ها یا پروتئین های کوچک که وظیفه ارسال سیگنال به مغز و تنظیم رشد سلول را بر عهده دارند، کاهش یافت و نشان داد که جینسینگ قرمز کره ای پس از شیمی درمانی دارای اثرات تثبیت کننده سیتوکین های التهابی در کودکان مبتلا به سرطان می باشد.

مطالعه ی دیگری که در سال ۲۰۱۱ در مجله آمریکایی، پزشکی چینی منتشر شد نشان داد که موش های صحرایی پس از مصرف ۱۰۰ میلی گرم عصاره جین سنگ قرمز کره ای برای هفت روز به میزان قابل توجهی میزان التهاب را در آن ها کاهش داد و ریشه بسیاری از بیماری ها و آسیب هایی را که قبلا برای مغز صورت می گرفت بهبود بخشید.

 

مقاله پیشنهادی: خواص و ترکیبات ادویه گرام ماسالا + عکس

 

جینسینگ

 

  • کمک به کاهش وزن

 

یکی دیگر از مزایای عجیب و شگفت انگیز جینسینگ، توانایی آن به عنوان یک مهارکننده طبیعی اشتها اشاره کرد. همچنین باعث افزایش متابولیسم شده که به بدن کمک می کند تا چربی را با سرعت بیشتری بسوزاند. یک مطالعه حیوانی انجام شده در مرکز تحقیقاتی گیاهان در شیکاگو، اثرات ضد چاقی و ضد دیابتی پاناکس جینسینگ را در موش های بالغ اندازه گیری کرد. طی ۱۲ روز به موش ها روزانه ۱۵۰ میلی گرم عصاره جینسینگ تزریق می شد. در روز پنجم میزان قند خون ناشتا در موش ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت. پس از ۱۲ روز میزان سطح قند خون به طور کلی ۵۳ درصد کاهش یافت. وزن موش ها هم در شروع دروه ۵۱ گرم و تا پایان دوره ۴۵ گرم رسید.

 

  • درمان اختلالات جنسی

 

به نظر می رسد پودر جینسینگ قرمز کره ای باعث افزایش قوای جنسی و درمان اختلالات نعوظ در مردان می شود. در سال ۲۰۰۸ بررسی سیستماتیک ۲۸ مطالعه بالینی در مورد اثربخشی جینسینگ کره ای بر درمان اختلالات نعوظ نتایجی به شرح زیر را بیان داشت:

از ۲۸ مورد بررسی، ۶ مورد بهبود عملکرد نعوظ را هنگام استفاده از جینسینگ قرمز در مقایسه با پلاسبو گزارش داده اند. در چهار مطالعه، اثرات جینسنگ قرمز بر عملکرد جنسی با استفاده از پرسشنامه، نسبت به پلاسبو مورد آزمایش قرار گرفت و در همه آزمایشات اثرات مثبت جینسینگ قرمز گزارش شده است.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۲ در گروه فیزیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه ایلینوی جنوبی نشان می دهد که ترکیبات جین سنوزیدی جینسنگ باعث ایجاد نعوظ در آلت تناسلی از طریق گشادسازی عروق و آرام سازی بافت های آن می شود.

 

  • بهبود عملکرد ریه ها

 

جینسینگ به طور قابل توجهی باکتری های ریه را کاهش می دهد. مطالعات مربوط به موش های صحرایی نشان می دهد که جینسینگ می تواند فیبروز سیستیک را که یک عفونت ریوی معمولی است را متوقف نماید. در یک مطالعه تحقیقاتی در سال ۱۹۹۷، به موش ها جینسینگ تزریق شد و پس از دو هفته، گروه تحت درمان بهبودی قابل توجهی در باکتری های ریه دست یافتند.

تحقیقات نشان می دهد یکی از خواص دیگر جینسینگ توانایی آن در کنترل بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) است که به واسطه دهان عملکرد ریه و برخی از علائم COPD را بهبود می بخشد.

 

مقاله پیشنهادی: ۱۶ مورد از اعجاب انگیزترین خواص گشنیز

 

  • کاهش قند خون

 

مطالعات متعدد نشان می دهد که جینسینگ آمریکایی سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد و به عنوان درمان طبیعی دیابت عمل می کند.

تحقیقات دیگری که در واحد علوم شناختی اعصاب در انگلستان انجام شد، دریافتند که مصرف پاناکس جینسینگ سبب کاهش سطح قند خون یک ساعت پس از مصرف گلوکز می شود و این امر نشان می دهد که جینسینگ دارای خواص گلوکزیک است.

 

  • جلوگیری از سرطان

 

تحقیقات نشان داده است که جینسینگ به علت توانایی آن در مهار کردن رشد تومورها، دارای خواص ضد سرطانی قوی است. اگر چه مطالعات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است، گزارش ها نشان می دهد که این گیاه با بهبود در وضعیت سلول های ایمنی من جمله در سلول های T و سلول های NK (سلول های قاتل طبیعی)، همراه با مکانیسم های دیگر مانند استرس اکسیداتیو، آپوپتوزیز و آنژیوژنز، خواص ضد سرطانی خوبی را برای ما به ارمغان می آورد.

تحقیقات علمی حاکی از آن است که گیاه دارویی جینسینگ از طریق مکانیزم های ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و اپوپتوتیکی بر روی وضعیت ژن ها تاثیر گذاشته و رشد تومور را متوقف می نماید.

 

  • تقویت سیستم ایمنی

 

یکی دیگر از خواص جینسینگ که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است توانایی آن برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که به بدن ما کمک می کند تا از عفونت و بیماری ها جلوگیری نماید. از ریشه ها، ساقه ها و برگ های جینسینگ برای حفظ هوموستاز ایمنی و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها یا عفونت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

چندین مطالعه بالینی نشان داده است که جینسینگ آمریکایی عملکرد سلول هایی را که در ایمنی بدن نقش دارند ، بهبود می بخشد. جینسینگ هر نوع سلول ایمنی را شامل ماکروفاژ ها، سلول های قاتل طبیعی، سلول های دندریتیک، سلول های T و سلول های B را تنظیم می کند و آن ها را در راستای مبارزه هر چه بیشتر با عوامل خارجی بیماری زا تقویت می نماید.

عصاره جینسنگ ترکیبات ضد میکروبی خاصی تولید می کند که به عنوان یک مکانیسم دفاعی علیه عفونت های باکتری و ویروسی عمل می نماید. مطالعات نشان می دهد ترکیبات پلی استیلن جینسینگ در برابر عفونت های باکتریایی موثر هستند. تحقیقات مربوط به موش ها نشان داد که جینسنگ تعداد باکتری های موجود در طحال، کلیه و خون را کاهش می دهد. گزارش ها نشان می دهد که جینسینگ همچنین دارای اثرات مهاری بر رشد بسیاری از ویروس ها، از جمله آنفولانزا، اچ آی وی و روتاویروس دارد.

 

  • کاهش علائم یائسگی

 

علائم مزمن یائسگی مانند گر گرفتگی، عرق شبانه، نوسانات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب، علائم افسردگی، خشکی واژن، کاهش میل جنسی، افزایش وزن، بی خوابی و ریزش مو می باشد. برخی از شواهد نشان می دهد که جین سنگ می تواند به کاهش شدت و رخداد این علائم کمک نماید.

 

چای جینسینگ

 

مواد مؤثره:

ترکیبات اصلی جین سینگ، تری ترپن ساپونین هایی به نام جین سنوزید ها هستند که حدود ۳-۲ درصد وزنی ریشه ها را تشکیل می دهند. اسانس آن به میزان  ۰٫۰۵درصد است که حاوی اجسامی از جمله لیمونن، ترپی نئول و سیترال می باشند. همچنین دارای نشاسته به میزان ۳۲- ۸ درصد است.

از دیگر ترکیبات آن ویتامین ها از جمله B12، اسید نیکوتینیک، بیوتین، تیامین، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید است. ترکیبات دیگری نیز به نام کولین، مواد معدنی، قند های ساده شامل گلوکز، فروکتوز، سوکروزومالتوز و فلاونوئیدها در این گیاه موجود است. به تازگی تعدادی پلی استیلن در جین سینگ کشف شده اند که به نام های جین سنوى A تا K نام گذاری شده اند همچنین عنصر مهم ژرمانیوم به مقدار قابل ملاحظه درآن گزارش شده است.

 

طريقه و مقدار مصرف:

 

 تهیه چای: یک لیوان آب در حال جوشیدن را روی ۳ گرم پودر ریشه گیاه ریخته و حدود ۱۰ دقیقه سر آن را می پوشانیم و صبر می کنیم، سپس آن را صاف کرده و میل می کنیم . این میزان می تواند تا سه بار در روز تکرار شود. مدت مصرف به این صورت حداکثر ۴-۳ هفته بلامانع است. این محلول به عنوان مقوی معده توصیه می گردد.

مقدار مصرف معمول ریشه ۴ تا ۶٫۵ گرم در روز است. در روسیه معتقدند که پس از ۲۰-۵ روز مصرف جین سینگ باید آن را به مدت دو هفته قطع کرد.

میزان مصرف عادی آن به عنوان مقوی، از فراورده های استاندارد که حاوی ۵ میلی گرم جین سنوزید باشند، تا سه بار در روز است. یکی از توصیه هایی که برای مصرف جین سینگ می شود بدین طریق است که مصرف یک ماه از آن در فصل پاییز باعث میشود که تا بدن در زمستان دارای قدرت دفاعی خوبی باشد.

مصرف تنطور آن در درمان اسهال، تسکین آسم و سرفه موثر است.

 

 

منبع: سایت draxe.com