ادویه جات هندی

ادویه جات معطر جزء لاینفک در پخت و پز هندی است.  ادویه ها در زمان قدیم نیز مورد استفاده قرار می گرفتند و در کتاب مقدس باستانی هندو به نام های، وداها و پاپیروس مصری ذکر شده اند. این مواد خوش عطر و طعم در طول تاریخ حتی بیشتر از طلا یا سنگ های قیمتی ارزشمند بوده اند و تجارت و فروش آن ها عامل مهمی در رونق کسب و کارها بوده است. در این مقاله از عطاری آنلاین عطارمارت در مورد ادویه جات هندی به طور کامل صحبت خواهیم کرد.

گل ها، برگ ها، ریشه ها، پوست و دانه ها ساده ترین مواد طبیعی در ترکیبات ادویه ها هستند. شیرین، تیز، گرم، ترش، تند، ملایم و معطر بودن از ویژگی های این مواد محسوب می شوند

ادویه جات هندی جز معروف ترین چاشنی ها و طعم دهنده های غذا در سرتاسر جهان می باشد و دارای مزایای زیادی برای سلامتی انسان ها است و به زندگی سالم فردی کمک می کنند.

لیست ادویه جات هندوستان:

در زیر انواع ادویه جات هندی را معرفی می کنیم. همانطور که می دانید معمولا چاشنی های هندی از تندی بیشتری برخوردارند و نسبت به سایر ادویه ها در سرتاسر جهان تندتر هستند.

Asafoetida  (آنغوزه)

گیاهی چند ساله است که در هند رشد می کند و در آسیای مرکزی توزیع می شود، آنغوزه ادویه ای متمایز و عجیب و غریب است که بیشتر به شکل پودر یافت می شود.  در پخت و پز عطر و طعمی مانند سس بو داده دارد.  این ادویه بیشتر برای سس و ترشی استفاده می شود.  از نظر خواص مزایای سلامتی شگفت آوری دارد ازجمله: کمک به هضم غذا، درمان اختلالات تنفسی مانند سرفه، آسم و برونشیت، دارای خواص آنتی بیوتیکی، خاصیت ضدعفونی کنندگی و … را دارد. از این ادویه می توانید در خمیر غلات، میوه های خشک و طعم دار کردن ماهی و سبزیجات استفاده کنید.

 

Cardamom   (هل)

هل و ادویه هندی

دانه ای گرمسیری از خانواده زنجبیل است. هل، عطر شیرین و تندی دارد و سومین ادویه گران قیمت در جهان محسوب می شود. هل یکی از ادویه های مورد علاقه  هندی ها است که در انواع غذاها و بستنی ها از آن استفاده می کنند که البته اغلب با بادام و زعفران طعم بهتری می گیرد. برای طعم چای و قهوه سیاه می توان از هل استفاده کرد. از نظر پزشکی، هل به حذف چربی و مشکلات پوستی کمک می کند، دندان ها را تمیز می کند و بوی بد دهان را از بین می برد، مشکلات گوارشی و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد. همچنین گلو درد، گرفتگی قفسه سینه و عفونت لثه را از بین می برد و با توجه به خواص ضد التهابی و کاهش اسپاسم عضلانی برای آسم مفید است زیرا که عنصری عالی برای مشکلات تنفسی است.همچنین در درمان جوش، بی اشتهایی، سوزش و خستگی کمک شایانی می کند.

 

Lal Mirch  ( فلفل هندی)

فلفل هندی از خانواده فلفل ها است ( فلفل شیرین تا چیلی و تند) رنگ قرمز و روشن فلفل هندی نشان  دهنده مقدار بالای بتا کاروتن و ویتامین A است. از فلفل هندی برای غذاهای تند استفاده می شود.

Cilantro   ( گشنیز)

گشنیز  گیاهی با عطر و طعمی بی نظیر است. برگ های آن نسبت به جعفری تیره تر است و معمولا در آخر غذا اضافه می شود تا عطر و طعم آن از بین نرود. ریشه ها، دانه ها و برگ های گشنیز برای طعم غذا استفاده می شوند. همچنین از برگ ها و ساقه های آن در سالاد نیز استفاده می کنند. گشنیز در پزشکی به عنوان مقوی کبد و ضد التهاب مثانه شناخته شده است.

دارچین (Dalchni)

دارچین ادویه ای شیرین مزه است که طبع گرمی دارد بوی دارچین لذت بخش است و اعصاب را آرام می کند. بهترین و با کیفیت ترین چوب دارچین پوست نازکی دارد البته دارچین به صورت پودری هم وجود دارد اما چوب دارچین بهتر است زیرا طعم قوی تری دارد .دارچین برای نوشیدنی های گرم، غذاهای شیرین و میوه ها (به خصوص سیب) استفاده می شود. این ادویه با مرغ ترکیب بهتری می گیرد.

دارچین برای بیماران دیابتی مفید است زیرا قند خون را تنظیم می کند و از بین برنده سرماخوردگی است. همچنین می تواند تهوع و استفراغ را کنترل کند، خاصیت ضد التهابی دارد و سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد همچنین میزان متابولیسم را افزایش می دهد و اثرات ضد میکروبی دارد.

 

میخک (Luong)

میخک یک ادویه هندی

میخک  جوانه کوچک و خشک شده، گل سرخ قهوه ای درخت گرمسیری است. میخک دارای عطر شیرین و گرمی است. این ادویه هزاران سال پیش در هندوستان مورد استفاده قرار می گرفته است. میخک  نه تنها در آشپزی، بلکه برای نفس کشیدن و تسکین دندان درد نیز مورد استفاده قرار می گیرد.  بی حس کننده خفیف است، خواص آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک آن باعث شده که از روغن  آن در  صنعت دندانپزشکی و تهیه خمیر دندان ، دهانشویه، صابون ها و عطر ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.  میخک اغلب برای غذاهای گوشتی و سوپ ها استفاده می شود.

Amchur (پودر انبه)

پودرانبه با طعمی ترش و دلپذیر در انواع غذاهای هندی مورد استفاده قرار می گیرد از این ادویه در انواع سوپ ها، شیرینی ها و غذاهای گیاهی به عنوان افزودنی استفاده می شود.  پودر انبه را می توان به نخود، سیب زمینی و بادمجان اضافه کرد. هندی ها از پودر انبه برای چیپس، سیب زمینی یا برنج استفاده می کنند، همچنین جایگزین مناسبی برای لیمو است

Rai ( دانه های خردل)

دانه خردل یک ادویه هندی

با وجود اینکه دانه های خردل سیاه قوی ترین عطر و طعم را دارند اما دانه خردل قهوه ای در هند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. انواع زرد تر آن که به عنوان خردل سفید شناخته می شوند، بسیار تند هستند. پودر خردل خشک هیچ عطری ندارد و زمانی که با آب گرم مخلوط شود دارای عطر و طعم مطلوبی می شود. برای استفاده آن در آشپزی ابتدا باید آن را در  روغن داغ سرخ کنید و بعد مواد دیگر را به آن اضافه کنید. این ادویه همچنین برای سالاد با ترکیبی از روغن و سرکه استفاده می شود.

Adrak ( زنجبیل)

زنجبیل گیاه گرمسیری است که سالانه رشد می کند. این گیاه به طرز شگفت انگیزی معطر است و طعم گرم و تندی دارد. رنگ زرد زنجبیل نشان از فیبر بالای آن دارد. هندی ها برای پخت و پز پوست آن را می گیرند و به صورت رنده ای خرد می کنند. مخلوط سیر با زنجبیل را می توان در غذاهای شیرین، دسر و یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده کرد.

زنجبیل به کاهش سرماخوردگی کمک می کند و یکی از رایج ترین گیاهان برای سوزش سر دل، تهوع، ناراحتی معده، دیارئو و بیماری های مزمن است. ضد التهاب است و درمانی طبیعی برای سردرد، درد های جزئی و حتی آرتریت است.

خرید ادویه جات از فروشگاه اینترنتی عطارمارت

منبع: فروشگاه اینترنتی عطارمارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *