پونه کوهی چیست؟

پونه کوهی به عنوان یکی از بخش های جدا ناپذیر بسیاری از انواع غذاها در سراسر جهان شناخته شده است.

این گیاه دارویی به یک منطقه خاص محدود نمی شود و در اکثر مناطق دنیا از آن استفاده می شود.

عطر و طعم قوی پونه کوهی مزه و عطر لطیفی را به غذا می بخشد. پونه کوهی اکثرا به شکل خشک شده موجود می باشد اما شما می توانید آن را در باغچه به صورت تازه بکارید و استفاده نمایید.

به هر حال پونه کوهی دارای خواص بسیاری برای سلامتی انسان می باشد. آیا می دانید فقط یک قاشق غذاخوری پودر پونه کوهی خشک شده تقریبا 8 درصد از ویتامین K مورد نیاز بدن را در روز تامین می کند؟ دفعه بعد که از پونه کوهی برای طعم و مزه آن استفاده کردید، خواص دارویی آن را نیز به یاد آورید…

از سایر خواص پونه کوهی می توان به از بین بردن عفونت های باکتریایی و کاهش التهاب اشاره کرد. در ادامه به طور مفصل به بررسی خواص و تاثیرات پونه کوهی بر سلامت انسان می پردازیم.

منبعی سرشار از آنتی اکسیدان

 

پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان

 

این گیاه دارویی منبعی غنی از آنتی اکسیدان می باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که بدن را در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کند. اگر در بدن هیچ آنتی اکسیدانی برای مقابله با این رادیکال های آزاد وجود نداشته باشد باعث به وجود آمدن مشکلات عدیده ای من جمله انواع سرطان و بیماری قلبی می شود.

مطالعات زیادی نشان داده است که پونه کوهی و روغن آن سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و مصرف مقدار کمی از این گیاه دارویی نیاز شما را برطرف می کند. روغن پونه کوهی دارای دو آنتی اکسیدان به نام های تیمول و کارواکرول می باشد که به سلول های آسیب دیده توسط رادیکال های آزاد کمک می کند.

تنها منبع آنتی اکسیدان موجود پونه کوهی نمی باشد. در بسیاری از میوه و سبزیجات تازه این ترکیب حیاتی وجود دارد اما مقدار آن متفاوت می باشد.

شما می توانید در مقاله لیست کامل ادویه جات، گیاهان دارویی و مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان لیستی از انواع مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را مطالعه نمایید.

خواص ضد باکتریایی:

این گیاه دارویی با داشتن ترکیبات متفاوت اثرات ضد باکتریایی قوی دارند. به طور مثال یک مطالعه نشان داد که روغن پونه کوهی مانع از رشد دو نوع باکتری به نام های Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa شد. این دو نوع از رایج ترین باکتری های ایجاد عفونت در انسان می باشد.

 

خواص ضد باکتریایی پونه

 

در یک مطالعه دیگر نشان داد که پونه کوهی در مقابل 20 نوع باکتری که برای انسان خطرساز می باشد عملکرد خوبی داشته است. در بسیاری از مواقع خواص ضد باکتریایی پونه کوهی با روغن آویشن مقایسه می شود. پونه کوهی و آویشن دو نوع از قوی ترین گیاهان دارویی در مقابله با انواع باکتری می باشد.

در حال حاضر بیشتر این تحقیقات در آزمایشگاه صورت گرفته و هنوز تحقیقات کاملی بر روی اثرات این گیاه دارویی بر انسان انجام نشده است.

خواص ضد ویروسی:

 

خواص ضد ویروسی پونه کوهی

 

این گیاه دارویی علاوه بر باکتری جلوی شیوع ویروس ها را نیز می گیرد. در تحقیقات اخیر در آزمایشگاه بر خواص ضد ویروسی پونه کوهی تاکید شده است. ترکیبات گفته شده در پونه کوهی شامل تیمول و کارواکرول خواص ضد ویروسی نیز دارد. این تحقیقات نشان داد کارواکرول موجود در پونه برای غیر فعال کردن نورو ویروس مفید است. این ویروس باعث ایجاد اسهال، حالت تهوع و معده درد می شود. مطالعات زیادی خواص ضد میکروبی پونه کوهی را اثبات کرده است اما برای نتایج قطعی تر باید روی نمونه انسانی هم آزمایشات گسترده تری صورت گیرد.

درمان احتمالی سرطان:

تمام منابعی که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند دارای خواص ضد سرطانی هستند. آنتی اکسیدان ها، نه تنها در مقابل رادیکال های آزاد عملکرد مثبتی دارند، بلکه در پیشگیری از سرطان نیز نقش دارند.

 

پونه کوهی و درمان سرطان

 

برخی از تحقیقات پونه کوهی را یک ترکیب بالقوه برای مبارزه با سرطان نشان می دهد اما نیاز به مطالعات تخصصی تری می باشد. یکی از این مطالعات بر اساس کولون سلول های سرطانی انسان و عصاره پونه کوهی بوده است. این مطالعه نشان داده که رشد سلول های سرطانی به طور معناداری کاهش پیدا کرده است. مطالعه دیگری که بر روی کارواکرول یکی از ترکیبات پونه کوهی می باشد، انجام شده است، نشان داد این ترکیب در مقابل سلول های سرطانی روده تاثیر مثبتی  دارد. یک مطالعه نشان می دهد دوز مناسب پونه کوهی برای مصرف در حالت ایده آل همین مصارف خانگی و در آشپزی می باشد.

شاید علافه مند باشید مقاله با دارچین سرطان پروستات را درمان کنید را مطالعه نمایید.

خواص ضد التهابی:

التهابات بدن به ذات بد نیست. بلکه نشان دهنده واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به بیماری ها می باشد. اما اگر این التهابات گسترش یافته و مزمن شود نشان دهنده یک نقص یا بیماری در بدن می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در پونه برای خنثی سازی رادیکال های آزاد بسیار مفید هستند. به ویژه که علت خیلی از التهابات بدن همین رادیکال های آزاد می باشد.

یک تحقیق نشان داد که ترکیب پونه کوهی و روغن آویشن باعث کاهش التهاب در موش های دارای ورم مخاط روده بزرگ می شود. همچنین مطالعات زیادی صورت گرفته تا میزان دوز مناسب پونه کوهی تعیین شود. در هر صورت مصرف مقدار زیاد این ماده برای موقعیت های اتفاقی توصیه نمی شود.

از پونه کوهی چگونه و چطور استفاده نماییم؟

اگر شما نمی دانید که چطور از پونه کوهی استفاده کنید در ادامه چند راه حل را بیان کنیم.

اکثریت مردم از پونه کوهی به عنوان یکی از اجزای پیتزا، پاستا یا غذاهای مشابه استفاده می کنند. اما چیزی که ممکن است ندانید کاربردهای متفاوت این گیاه دارویی می باشد. شما می توانید برگ های پونه کوهی را با سایر برگ ها مخلوط کرده و یک سالاد خوشمزه تهیه نمایید.

 

چگونگی اسفاده از پونه کوهی

 

شما می توانید از برگ های ریزشده پونه، همراه با فلفل سبز در سوپ یا انواع خورش استفاده کنید یا اینکه کمی از خلاقیت خود بهره ببرید و این طعم دل انگیز را در سایر غذاها بکار ببرید و برای ما از تجربه خود در کامنت های این پست بنویسید.

 

شاید علاقه مند باشید مقاله مزایای استفاده از ادویه و گیاهان دارویی در آشپزی را مطالعه نمایید.

 

حرف آخر:

پونه کوهی یکی از گیاهان دارویی است که طعم دل انگیز و تازه ای را به دستورالعمل های غذایی شما می دهد. اما این همه چیز نیست. خیلی از خواص پونه برای مردم ناشناخته باقی مانده است. پونه سرشار از آنتی اکسیدان بوده که برای سلامتی بخش های مختلف بدن بسیار ضروری است. پونه علیه رادیکال های آزاد فعال کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. التهابات بدن را کاهش داده و در مقابله با سرطان عملکرد خوبی دارد. پونه کوهی یک آنتی بیوتیک طبیعی می باشد و اثرات قابل توجهی بر روی باکتری ها و ویروس ها دارد. با اینحال بیشتر این تحقیقات بر روی حیوانات و لوله های آزمایشگاهی صورت گرفته و ضرورت انجام این تحقیقات با نمونه انسانی را ضروری می سازد. پونه را می توانید به صورت خشک شده یا تازه به رژیم غذایی خود اضافه کنید اما بدون تجویز پزشک از مصرف زیاد این گیاه دارویی بپرهیزید.

 

منبع: سایت reportshealthcare.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *