خواص بادرنجبویه

 

بادرنجبویه

 

 نامهای رایج:

بادرویه، بادرنگبویه، ترنجان، برگ زنبور عسل، ملیسا آفيس، ناليس.

Melisse officinale

قسمت های دارویی:

برگ های خشک شده و به ندرت پاجوش های گل دار

 

خصوصیات ظاهری:

گیاهی است علفی و خودرو و پایا و از تیره نعناع. برگ های آن بزرگ تر از برگ نعناع و تقریبا مدور، با بویی شبیه به بوی قرنفل است. شاخه های فراوانی دارد که از روی ریشه بالا می روند. گل آن سفید است و ریشه اش در زمین می ماند و هر سال مانند نعناع دوباره می روید.

 

طبیعت:

گرم و خشک است.

 

ترکیبات شیمیایی:

این گیاه حاوی 1/0 تا 25/0 درصد اسانس روغنی است که از سیترال، سیترونل و ژرانیول تشکیل شده است.

 

بادرنجبویه

 

مقاله پیشنهاد شده: ۱۸ گیاه دارویی برتر که طول عمر شما را افزایش می دهد

 

خواص درمانی و موارد مصرف:

 

1- برگهای بادرنجبویه را، در فرانسه، مانند چای دم می کنند. این چای ضدتشنج، معرق، محرک معده و ضد اسپاسم (گرفتگی) است.

2- برای جلوگیری از قی ۳ تا ۴ فنجان از آن را در روز می خورند و جوشانده یا شربت آن را برای تقویت معده، حواس، کبد و نیز تقویت هوش و حافظه تجویز می شود. همچنین برای تنگی نفس و خفقان مفید است و لرزش دست، بدن و سکسکه را آرام می کند.

3- جویدن آن دهان را خوشبو می کند. مضمضه جوشانده یا دم کرده آن برای استحکام لثه و دندان ها مفید است.

4- از له شده آن در محل گزیدگی حشرات سمی استفاده می شود.

5- برگها و سرشاخه های آن تب بر و برای کنترل بیماری های مغز، کبد و قلب مفید است. همچنین معتقدند که خوردن و بو کردن آن برای باز کردن گرفتگی های دماغی (مغزی) مفید است.

6-  خوردن آن برای تقویت کبد و معده نافع است و به هضم غذای سنگین کمک می کند و باد و گاز معده ( نفخ ) را تحلیل می برد.

 

توجه:

چون این گیاه گرم است، توصیه می شود که اشخاص گرم مزاج آن را نخورند و اگر به هر صورت مصرف شود، برای رفع عوارض آن می توان از گل بنفشه و سکنجبین استفاده کرد.

 

منبع: کتاب فواید و خواص درمانی چهال گیاه نوشته دکتر محمد دریایی

یک دیدگاه برای “6 مورد از برترین خواص درمانی بادرنجبویه”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشتریان گرامی، با توجه به شلوغی اداره پست برای ارسال گذرنامه ها، کلیه سفارشات از تاریخ 98/7/20 تا روز اربعین، هفته آینده ارسال خواهد شد. رد کردن