ادویه های گرم و سرد

در این مقاله قصد داریم ادویه جات و گیاهان دارویی را معرفی کنیم که در فصول سرد و گرم سال می توانید از آن ها استفاده کنید. در فصول سرد باید از ادویه های گرم استفاده کنید و در فصول گرم سال از ادیه های سرد بهره ببرید. در ادامه ابتدا به ادویه های گرم اشاره خواهیم کرد و بعد از آن ادویه های سرد را معرفی می نماییم.

لیست ادویه های گرم:

در طول فصول سرد، فقط چشم دوختن به پوشیدن لباس های گرم یا استفاده از پتو در خواب شاید به اندازه کافی مناسب نباشد. شما باید بدن خود را از درون گرم نگه دارید. این ادویه های گرم می توانند در فصول سرما خون را در بدن شما به گردش در بیاورند و به هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی نمایند و باعث پیشگیری از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا شوند. این لیست به شما کمک خواهد کرد تا در زمستان بدن گرم و متعادلی داشته باشید.

فلفل سیاه از خانواده Piperaceae بوده و فقط برای استفاده در آشپزی مفید نیست. این ادویه گرم دارای خواص ضد آرتریت بوده و جریان خون را به گردش در می آورد که باعث کاهش خشکی عضلات و مفاصل می شود. هضم غذا را بهبود می بخشد و دارای خواص آنتی اکسیدانی مناسبی می باشد.

هل از خانواده Zingiberaceae بوده و باعث افزایش سلامت روانی می شود. این ماده مفید با ایجاد گرما در بدن، تعرق را افزایش می دهد، سیستم تنفسی را تقویت کرده و از سردرد و صرع جلوگیری به عمل می آورد. هل به ملکه ادویه جات نیز مشهور است.

  • فلفل کاین (Cayenne)

فلفل کاین یکی از اعضای خانواده Solanaceae بوده و سرشار از ویتامین c می باشد. این ماده از سرماخوردگی جلوگیری می کند و به سرفه و احتقان کمک می کند. این نوع خاص از فلفل علاوه بر خواص بالا برای کاهش درد، بهبود سلامت قلب و هضم غذا مناسب است.

 

مقاله پیشنهادی: دروغی به نام محصولات ارگانیک

 

ادویه گرم فلفل کاین

دارچین از خانواده Lauraceae بوده که باعث خشک شدن رطوبت بدن و گرم شدن آن در افرادی می شود که از سرد شدن بدن و گردش خون ضعیف رنج می برند. دارچین یک ضد عفونی کننده و تونیک گوارشی عالی است. این ادویه گرم باعث کاهش گازهای گوارشی، گرفتگی عضلات و درد آرتروز می شود.

زنجبیل از خانواده Zingiberceae بوده و یک گرم کننده، آنتی اکسیدان طبیعی و ضد عفونی کننده می باشد. این خوراکی طبیعی گردش خون را به تمامی قسمت های بدن تسهیل می کند و باعث کاهش التهابات در بدن می شود. حمام زنجبیل می تواند گرم شدن، آرامش عضلات و جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک شایانی نماید. هنگامی که احساس سرما کردید یک فنجان چای زنجبیل می تواند به تعدیل دمای بدن شما کمک کند.

ادویه گرم زنجبیل

 

مقاله پیشنهادی: لیست کامل گیاهان دارویی ضد دیابت

 

  • سیر

سیر از خانواده Liliaceae بوده و به شما کمک می کند تا در مقابل عفونت ها مقاوم تر باشید. همچنین به بهبود گردش خون کمک می کند و از خون ریزی جلوگیری به عمل می آورد.

  • ترب کوهی

ترب کوهی که نام انگلیسی آن Horseradish بوده و از خانواده خردل می باشد. سرشار از ویتامین c بوده و به هضم غذاهای پر چرب کمک می کند. ضد عفونی کننده بوده و برای باز کردن مجاری تنفسی مفید است.

لیست ادویه های سرد:

در فصل تابستان قضیه بر عکس می شود. گرمای بدن به حد اعلا خود می رسد و می تواند منجر به عوارضی همچون تحریک بیش از حد پوست، آکنه، بثورات و گرمازدگی شود. برای ایجاد تعادل و سرد نگه داشتن بدن در طب آیورودا ادویه جات و گیاهان دارویی توصیه شده است. ادویه های سرد یکی از مواد غذایی قوی از نظر آنتی اکسیدان و ترکیبات زیست فعال می باشد. با توجه به فلسفه طب آیورودا بسیاری از ادویه جات وجود دارد که می تواند بدن را در شرایطی که از نظر بیرونی گرم است، خنک نماید. در ادامه می توانید با مهم ترین این مواد غذایی مفید آشنا شوید.

این گیاه دارویی فقط یک درمان برای تنفس بد نیست. در واقع این گیاه چند ساله یکی از ادویه های خنک کننده عالی می باشد. در فصل تابستان می توانید نعناع را همراه با لیموناد و سالادهای میوه استفاده نمایید. نعناع را می توانید به راحتی در حیات خلوت خود بکارید فقط باید احتیاط های لازم را رعایت کنید.

نعناع ادویه سرد

 

مقاله پیشنهادی: درمان سوءهاضمه با نسخه های طب سنتی

 

این تخم های گیاهی یکی از در دسترس ترین تخم های گیاهی در فصل تابستان بوده که به خوبی می تواند بدن شما را خنک کند. این تخم های طبیعی همچنین باعث بهبود هضم غذا و کاهش ریفلاکس معده می شود. می توانید این دانه ها را قبل و بعد از مصرف غذا میل نمایید. این دانه ها علاوه بر اینکه دهان شما را تازه می کند، به بهداشت دهان و دندان نیز کمک می کند.

  • گشنیز تازه

برگ های تازه گشنیز هزاران سال است که در تایلند، مکزیک، هند، چین و اروپا مورد استفاده قرار می گیرد. از گشنیز در بسیاری از غذاها و سالاد ها استفاده می شود. بیشتر از این ادویه سرد برای طعم دار کردن گوشت و غذاها استفاده می گردد.

  • زعفران

زعفران این ماده خوش رنگ در فصل تابستان که اکثر افراد به دلیل حرارت بالا دچار کلافگی می شوند می تواند در بهبود روحیه و خلق و خوی شما بسیار موثر باشد. از زعفران می توانید به شکل های مختلفی بهره ببرید. چای زعفران در تابستان می تواند بدن شما را به خوبی خنک کند.

  • زیره

در مقادیر کم دانه های زیره می تواند بدن را خنک نماید. همچنین در سم زدایی بدن موثر است. این دانه های گیاهی می تواند در بهبود گازهای گوارشی و نفخ مفید باشد. از زیره می توانید در سبزی و سالادها و انواع غذاها بهره ببرید.

این ادویه محبوب طب آیورودا با تلخی خاص خود برای خاصیت خنک کنندگی نیز شناخته می شود. درد، تورم و التهابات را کاهش می دهد، کبد و خون را پاکسازی می کند. زردچوبه حاوی ماده ای به نام کورکومین بوده که در سلامت قلب بسیار مفید می باشد.

 

منبع: فروشگاه اینترنتی عطارمارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *