خواص کرفس

دانه های کرفس استفاده شده در داروهای طب آیورودا هزاران سال است که برای درمان سرماخوردگی، انواع آنفولانزا، سوءهاضمه، آتروز و بسیاری از بیماری های دیگر استفاده می شود. اما امروزه کاربرد دانه های کرفس چیست؟ در حال حاضر از این دانه مفید برای کمک به بدن برای خارج کردن آب از طریق ادرار، درمان آرتروز و نقرس، کاهش التهابات دوران قاعدگی و کاهش فشار خون استفاده می شود.

این دانه های معجزه آسای کوچک مستقیما از گیاه کرفس به نام smallage برداشت می شود. اما تا سال دوم رشد این گیاه نمی توان دانه های آن را برداشت کرد. گیاه کرفس باریک بوده و تا حدود 2-3 پا ارتفاع دارد. دارای 3 تا 5 برگ یا گلبرگ بوده و دانه های کرفس داخل گل ها بوده و کوچک می باشند و عطر بسیار خوبی دارند.  از گیاه کرفس یک روغن یا اسانس کرفس گرفته می شود که در صنایع عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین دارای یک ترکیب شیمیایی قوی به نام apiole می باشد. بیشتر از دانه های کرفس برای افزودن یک طعم و مزه خاص در آشپزی استفاده می شود. اگرچه که خواص این گیاه و دانه هایش فراتر از کاربردهای آن آشپزی است.

 

شاید علاقه مند باشید مقاله آخرین تحقیقات در مورد خواص زردچوبه را مطالعه نمایید.

 

مزایای کرفس به اختصار شامل موارد زیر می باشد:

  • فشار خون را تنظیم می کند.
  • خواص ضد عفونی کننده برای حفظ مواد غذایی
  • درمان آرتروز و نقرس
  • خواص ضد باکتریایی دارد.
  • ممکن است به کاهش درد دوران قاعدگی کمک کند.

 

فواید دانه های کرفس

 

به تعادل فشار خون کمک می کند:

بر اساس یک مطالعه انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در موش های صحرایی، اثرات عصاره کرفس بر فشار خون تاثیر مثبتی داشته است.

در این مطالعه فشار خون و ضربان قلب موش های صحرایی که عصاره کرفس را مصرف کرده اند مورد بررسی و نظارت قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره دانه های کرفس فشار خون را کاهش داد. در نهایت محققان نتیجه گرفتند که عصاره دانه کرفس دارای خواص ضد فشار خون می باشد و کسانی که این مشکل رنج می برند می توانند دانه های کرفس یا عصاره آن را مصرف نمایند.

کرفس دارای خواص ضد عفونی کننده برای حفظ مواد غذایی:

اگر یک ماده نگهدارنده طبیعی وجود داشته باشد چرا به جای آن از گزینه های ناسالم استفاده می شود؟ دانه های کرفس شاید بتواند جواب این سوال باشد. هند کشوری است که مردم آن به خوبی این مسئله را درک کرده اند و هزاران سال است که از این ادویه برای حفظ و نگهداری مواد غذایی خود استفاده می کنند.

گروه بیوشیمی دانشگاه هند، 35 ادویه معمولی مورد استفاده در هند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در میان ادویه جات، کرفس، گل میخک، دارچین، چیلی، ترب، زیره سبز، زیره سیاه، تمبر هندی، دانه های انار، جوز، سیر و پیاز مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان دریافتند ادویه جات مرسوم در هند فعالیت های ضد میکروبی قوی در مقابل برخی از ارگانیسم ها از قبیل: Bacillus subtilis – Escherichia coli   و Saccharomyces cerevisiae دارند. نتایج همچنین استفاده از این ادویه ها برای حفظ مواد غذایی را به دلیل داشتن خاصیت های ضد عفونی و گند زدایی تایید کرده است.

می تواند علائم نقرس و آرتروز را کاهش دهد:

نتایج یک مطالعه در استرالیا نشان داد که استفاده از مواد مغذی با خاصیت دارویی می تواند در کاهش التهابات ناشی از آرتروز و نقرس راهگشا باشد. در این مطالعه عصاره دانه های کرفس را به همراه ماده ای به نام New Zealand green-lipped mussel به موش تزریق کردند و نتایج نشان داد موش های مبتلا به التهاب نقرس و آرتروز رو بهبودی رفتند.

 

شاید علاقه مند باشید مقاله ۶ گیاه دارویی برتر برای مبارزه با بی خوابی – سنبل الطیب، بابونه، بادرنجبویه، نعناع، آویشن، اسطوخدوس را مطالعه نمایید.

 

بر اساس مطالعه دیگری که در موسسه پیشرفت تحقیقات دارویی منتشر شده است، عصاره دانه های کرفس، معادل داروهایی نظیر ایبوپروفن و آسپرین در کاهش آرتروز ناشی از التهاب موثر بوده است. همچنین محققان این مطالعه بر این باورند که دانه های کرفس هیچگونه تعارضی با داروهای دیگر نداشته و به همین دلیل می تواند گزینه خوبی برای درمان سایر التهابات نیز به شمار رود.

دارای خواص آنتی باکتریالی و مبارزه با عفونت

دانه های کرفس که به نام علمی Apium graveolens شناخته می شوند در 100 سال اخیر به خاطر خواص ضد باکتریایی مورد استفاده قرار گرفته است. محققان مرکز تحقیقات دانشگاه شفیلد در انگلستان، تاثیر دانه های کرفس را بر باکتری H. pylori و سایر باکتری ها بررسی کردند. نتایج تحقیقات نشان داد که عصاره دانه های کرفس دارای اثرات قوی ضد باکتری می باشد که می تواند بر درمان عفونت های اچ.پایلوری مورد استفاده قرار گیرد.

می تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد

دانه های کرفس ممکن است به اسپاسم های عضلانی و همچنین علائم سندروم پس از قاعدگی کمک کند. برخی تحقیقات نشان داده است که دانه های کرفس، انیسون یا بادایان رومی و زعفران می تواند در طول دوران قاعدگی به کاهش درد در طول دوره و همچنین کاهش دوره قاعدگی کمک کند.

در یک مطالعه که بر روی 180 دانشجو دختر در دانشگاه اصفهان انجام شد. بر روی تعدادی از دانشجویان اثر داروهای گیاهی مثل ترکیب دانه های کرفس، انیسون و زعفران بر کاهش دردهای قاعدگی سنجیده شد و در گروه دیگر اثر داروی مفنامیک اسید بر کاهش دردهای قاعدگی سنجیده شد. نتایج تحقیقات نشان داد که هر دو عامل داروهای گیاهی و مفنامیک اسید باعث کاهش دردهای قاعدگی شد اما به طرز قابل توجهی اثرات داروهای گیاهی بیشتر از مفنامیک اسید بود.

مواد مغذی موجود در دانه های کرفس:

در یک قاشق غذاخوری دانه های کرفس ( حدود 6 گرم ) شامل:

  • 5/25 کالری
  • 7/2 گرم کربوهیدرات
  • 2/1 گرم پروتئین
  • 6/1 گرم چربی
  • 8 گرم فیبر
  • 5 میلی گرم منگنز
  • 9/2 میلی گرم آهن
  • 115 میلی گرم سدیم
  • 6 میلی گرم منیزیم
  • 6 میلی گرم فسفر
  • 1 میلی گرم مس
  • 1 میلی گرم ویتامین
  • 91 میلی گرم پتاسیم
  • 5 میلی گرم روی
  • دانه های کرفس همچنین حاوی برخی از ویتامین های سی، نیاسین و سلنیوم می باشد.

 

عوارض دانه های کرفس:

به طور کلی کرفس برای اکثر افراد هیچ مشکلی به وجود نمی آورد. اما بعضی افراد نسبت به آن دارای واکنش های آلرژیک می باشند. ریشه کرفس دارای خواص آلرژیک بیشتری نسبت به ساقه است. اما دانه های کرفس دارای بیشترین محتوای آلرژی می باشند. اگر شما دارای آلرژی هستید یا احتمالا باردارید برای مصرف کرفس باید احتیاط بیشتری داشته باشید.

 

منبع: سایت draxe.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *